Language
office@cigota.rs +381 (0)31 597 597

Čigota je popularni dijetetsko rekreativni program koji će Vam pomoći da se tokom boravka na Zlatiboru oslobodite viška kilograma, da se odmorite, osvežite, obnovite kondiciju i što je najvažnije - da naučite da živite drukčije - aktivno i zdravo.

Program "Čigota" se već 25 godina uspešno bori protiv gojaznosti i pratećih bolesti, koje nastaju kao posledica udruženosti multiplih poremećaja i loših navika koje su najčešce posledica urbanizacije. Program "Čigota" ostvaruje svoj cilj: smanjenje pogubnog uticaja gojaznosti na zdravlje.

PROGRAM "Čigota" obuhvata:

- dobro izbalansiran dijetetski plan,
- program fizičkih aktivnosti,
- stvaranje grupne, pozitivne atmosfere i
- osnovno informisanje o značaju pravilne ishrane i rekreacije

DIJETETSKI TRETMAN
podrazumeva dnevni deficit energije konzumiranjem namirnica koje stvaraju od 900 do 1200 Kal. Dnevno se preporučuje pet obroka, na svaka tri sata sa raznovrsnim namirnicama uz izostavljanje masnoće i šećera i minimum unošenja soli.

PROGRAM FIZIČKIH AKTIVNOSTI
predviđa individualno doziranje opterećenja vežbama u sali, u bazenu i dugim hodanjem. Ritam ovih aktivnosti usklađen je sa ritmom obroka i odvija se dva, tri puta dnevno.

POZITIVNA GRUPNA ATMOSFERA
pomoću koje se ostvaruje sklad, poboljšava raspoloženje, podstiče volja i motivacija kao i vera da se može uspeti u novom i zdravom načinu života.

INFORMISANJE O ZNAČAJU PRAVILNE ISHRANE

tokom kure mršavljenja održava se serija predavanja o značaju i vrsti ishrane, fizičkih vežbi, njihovom doziranju i sl.

Ovako koncipiran program Čigota u trajanju od 7 ili 14 dana siguran je i efikasan način za regulisanje telesne težine, pruža poželjne efekte po zdravlje ali je ujedno samo prvi korak u potpunoj i trajnoj kontroli težine i sprečavanju štetnih posledica gojaznosti.


VEŽBE U SALI

VEŽBE U BAZENU

ČIGOTA ŠETNJA

Scroll to Top