Program Čigota - škola zdravog  života

Program Čigota je medicinski program namenjen za redukciju telesne mase i promenu životnog stila.

Cilj programa nije samo smanjenje telesne težine, već je to i škola zdravog i pravilnog života! Naš zadatak je i da svakog polaznika programa naučimo kako da prepozna greške koje pravi u svakodnevnom životu, kako da ih ispravi po povratku kući i što je najvažnije da nauči da živi drugačije - aktivno i zdravo!

Ovaj jedinstveni dijetetsko rekreativni program će Vam pomoći da se tokom boravka na Zlatiboru oslobodite viška kilograma, da se odmorite, osvežite, obnovite kondiciju i unapredite zdravlje.
Program je osnovan 19. novembra 1989. godine i do danas je u njemu učestvavalo preko 50.000 korisnika.

Suština programa je u uspostavljanju poremećene ravnoteže između unosa energije i potrošnje, smanjenje telesne težine i redukovanje faktora koji narušavaju zdravlje, trajno oslobađanje viška masnog tkiva i poboljšanje fizičkih sposobnosti i estetskog izgleda bez obzira na godine, starost i pol!

Koncepcija Čigota programa je zasnovana na:
- dobro izbalansiranoj dijeti
- strogo određenoj i doziranoj fizičkoj aktivnosti (rekreativne šetnje, vežbe u bazenu i vežbe  u sali) 
- edukativnim predavanja (lekara, profesora sporta, nutricionista i psihologa) 
- stvaranju pozitivne, grupne atmosfere.

DIJETETSKI TRETMAN
Dijete su hipokalorijske sa očuvanom hranljivom vrednošću namirnica i uravnoteženim odnosom hranljivih materija. Dnevni energetski unos se uobičajeno kreće između 1000 i 1500 kcal, a u zavisnosti od metaboličkih potreba i zdravstvenog stanja korisnika se i individualno propisuje kalorijski unos u konsultaciji sa dijetetičarom - nutricionistom i lekarom.
Dnevni energetski unos je raspoređen na 5 obroka - tri glavna i dve užine.
Hrana je pažljivo odabrana i pripremljena sa raznovrsnim namirnicama i sa akcentom pored kvaliteta i na estetskoj komponenti.

PROGRAM FIZIČKIH AKTIVNOSTI
Fizičke aktivnosti su strogo dozirane, sprovode se 3-4 sata dnevno i obuhvataju duge, rekreativne šetnje, vežbe u sali i vežbe u bazenu. Svaka aktivnost traje od 45-60 minuta i sprovodi se pod kontrolom profesora sporta. Ritam fizičkih aktivnosti je uslađen sa ritmom obroka.

Ukoliko korisnik zbog zdravstvenog stanja, izrazite gojaznosti ili lošije fizičke kondicije nije u mogućnosti da bude raspoređen u okviru grupnih fizičkih aktivnosti u konsultaciji sa lekarom i profesorom sporta određuje se individualni dnevni plan fizičkih aktivnosti.

Boravak u grupi pomože da se ostvari sklad, poboljša raspoloženje, podstakne volja i motivacija, kao i vera da se može uspeti u novom i zdravom načinu života.

Uspeh našeg programa nisu samo izgubljeni kilogrami i unapređenje zdravlja, već i sticanje novih saznanja i novih prijatelja!!

PRIDRUŽITE NAM SE I POSTANITE PRIJATELJ ČIGOTA TIMA !!! 

REZERVACIJE:

031 597 236

Vežbe
VEŽBE U SALI
Bazen
VEŽBE U BAZENU
Šetnja
ČIGOTA ŠETNJA

MISIJA: Posvećenim i motivisanim radom svih zaposlenih i kontinuiranim usavršavanjem kadrova, podižemo nivo medicinskih, zdravstveno-rekreativnih i turistićkih usluga. Uz infrastrukturna ulaganja u poboljšanje smeštajnih kapaciteta, medicinske opreme, kabineta i pratećih sadržaja Specijalna bolnica “Čigota” se prezentuje kao referentna ustanova za bolesti štitaste žlezde i metabolizma u širem regionu. Stalnim podizanjem kvaliteta ostalih usluga stremimo povećanju ukupnog profita.

VIZIJA: Formiranje savremenog evropskog dijagnostičkog i rehabilitacionog centra kao i evropskog tiroidološkog centra. Potenciranje na najboljem medicinskom programu lečenja gojaznosti, savremenom wellness centaru. Sve navedeno treba da je u sklopu visokokvalitetatne zdravstveno-turističke ustanove, koja bi po svojim sadržajima bila jedinstvena u ovom delu Evrope.
 

Copyright © 2003 - 2019. Specijalna bolnica za bolesti štitaste žlezde i metabolizma . ČIGOTA Zlatibor . Realizacija Radionica KRUG

Scroll to Top